22/12/2019

Jong talent schittert in De Ruwenberg

Zondagmiddag 15 december stelde De Ruwenberg in Sint Michielsgestel haar deuren open voor de derde Kerstmatinee georganiseerd door de Lions De Meierij Den Dungen.

Harmonika uit Zaltbommel

De gasten werden ontvangen met koffie en een heerlijk stuk appeltaart. Dagbestedingscentrum Harmonika van ’s Heerenloo uit Zaltbommel had de gesponsorde 20 appeltaarten gebakken. Daar waren de jong volwassenen van Harmonika wel een paar dagen zoet mee geweest.

Combinatie van doelen

Lions President Theobert van Boven gaf bij aanvang van de muzikale middag tekst en uitleg bij de doelen van de Lions. Onder het motto ‘we serve’ biedt de Lions hulp en ondersteuning aan organisaties en mensen die dat goed kunnen gebruiken. Hij memoreerde dat twee zaken mooi bij elkaar kwamen: geld ophalen voor het Bijna Thuis Huis Parunashia én podium bieden aan jong talent.

Gevarieerd programma

Er waren 4 optredens van heel verschillende muzikale aard en internationale achtergrond. Van Haydn tot Duncan Laurence, van Columbiaanse muziek tot musical. Het Mafia Saxophone Quintet en het Arthema kwartet brachten mooie muziek ten gehore, net als Mara and the Bumblebees, die een flashmob deden met swingende close harmony musical nummers, inclusief een prachtig meerstemming ‘I wish you a merry Christmas’.

Flemming steelt de show

Door presentator Leo van de Wouw aangekondigd als de artiest met de Wauw-factor speelde Flemming op piano en gitaar zich toe naar een staande ovatie. Zichtbaar geëmotioneerd nam de student van de Rockacademie het applaus in ontvangst. Normaal, zo vertelde hij, praat iedereen altijd door zijn optredens heen, en een aandachtig en vooral stil 350-koppig publiek was voor hem wel een hoogtepunt. Dat geldt ook voor zijn nieuwe hit ‘Like home’, die net uit was en inmiddels 500.000 keer gestreamd. Jong talent op het podium in optima forma.

Opbrengst voor Parunashia

Dorotheé van de Wetering en Jos Huisman van Parunashia lichtten toe hoe goed hun Bijna Thuis Huis de opbrengst van de fundraising kan gebruiken. Temeer omdat de eerste twee jaar geen subsidie verkregen wordt van de gemeente. Met een filmpje lieten ze zien hoe fraai het er allemaal uit ziet van binnen. Licht, modern en huiselijk. Met een logeerkamer voor familie en een speelkamer voor kinderen. Volledig zelfvoorzienend van energie. Alleen de voortuin kon fraaier. Met de verwachte 7000 euro opbrengst komen ze een heel eind voor een duurzaam onderhoudsvrij visitekaartje.

Klik hier voor meer info