De netto opbrengst van de kaartverkoop en sponsoring wordt dit jaar verdeeld onder een tweetal goede doelen: de Boodschappenplusbus van de Sint-Michielsgestelse welzijnsorganisatie Bint en de Stichting Mumbai. Inderdaad, als in Mumbai in India. Een stichting die haar oorsprong vindt in Heeswijk-Dinther.

Het busje komt zo!
Voor iedereen die niet met eigen vervoer ergens heen kan of die de mobiliteit mist om met openbaar vervoer te reizen biedt de Boodschappenplusbus de ideale vervoersoplossing. Moet je ergens naar toe maar heb je niemand om je te brengen, bestel dan deze bus. Ook met rollator en rolstoel (mits zelfstandig kan worden ingestapt en rolstoel ingeklapt). Van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 5, binnen de gemeentegrenzen van deur tot deur, voor het doen van boodschappen of georganiseerde uitstapjes, voor bezoek aan arts of ziekenhuis in Boxtel en Den Bosch, de bus is er voor. Voor informatie over kosten en ritkaartenverkoop kijk op www.bintwelzijn.nl.

99% van elke donatie komt ten goede aan allerarmsten in India
De Stichting Medisch Werk Mumbai is in 2001 opgericht door het huisartsenechtpaar Carlo en Trees van de Bilt uit Heeswijk-Dinther. Men ondersteunt op 4 verschillende plaatsen in India kleinschalige medische programma's voor allerarmsten, met name vrouwen en kinderen. De Stichting zorgt voor financiering van lokale initiatieven. Programmaleiders ter plekke zorgen voor coördinatie van de verschillende activiteiten, stellen prioriteiten, zorgen voor empowerment en opleiding van hun medewerkers, houden toezicht en brengen verslag uit. 99 % van elke gedoneerde euro komt direct lokaal ten goede aan de arme bevolking. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die hun (reis)kosten zelf betalen. De Stichting streeft er naar dat de programma's financieel onafhankelijk worden en daardoor duurzaam.
Voor meer informatie zie www.stichtingmumbai.nlEerdere goededoelen en donaties.
Boodschappenplusbus
Stichting Mumbai