27/12/2020

 

 

PERSBERICHT

 

GEWELDIGE OPBRENGST DOOR DONATEURS VOOR VOEDSELHULP VAN 16.000 EURO

 

Vlak voor de Kerst heeft de Lionsclub de Meierij Den Dungen een fundraising gehouden om het goede werk van de lokale voedselhulp te ondersteunen. De Lions hebben de eerste € 5.000 opbrengst verdubbeld en daardoor is onder de Vincentiusvereniging in Schijndel en Sint-Michielsgestel en de parochie Heilige Augustinus in Heeswijk in totaal bijna € 16.000 verdeeld. Jeroen Geurts, president van de Lionsclub: ‘we zijn natuurlijk enorm verheugd dat het actieresultaat omgezet kan worden in hulp aan de mensen in onze eigen gemeentes, die dat goed kunnen gebruiken in deze feestmaand. Er is boven verwachting gestort en daarvoor willen we samen met de begunstigde organisaties de donateurs enorm bedanken. Dit jaar kon door corona onze Kerstmatinee niet door gaan, maar indachtig ons motto ‘We Serve’ wilden we toch een goed doel steunen’. Het is de bedoeling om volgend jaar weer het inmiddels traditionele en goed bezochte Kerstmatinee in de Ruwenberg te organiseren. Jong muzikaal talent krijgt een podium en de opbrengst gaat naar een goed doel. 

 

De beide Vincentiusverenigingen en de parochie Heilige Augustinus zorgen dat de opbrengst op de juiste plek komt. Manon van Dinther voorzitter van Vincentiusvereniging Schijndel licht toe: ‘We zijn een organisatie met alleen vrijwilligers, en we steunen lokale gezinnen die een extraatje goed kunnen gebruiken. We zijn heel blij met deze schenking en zullen er voor zorgen dat deze goed besteed wordt!’

’In Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde en Berlicum zijn alle vrijwilligers deze maand heel actief geweest met het samenstellen en rondbrengen van ruim 200 kerstpakketten voor bewoners met een krappe beurs. Een substantieel gedeelte van de gift wordt hiervoor gebruikt.’ aldus Margret de Jong voorzitter van de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. Pastoor Joost Jansen van de Parochie Heilige Augustinus was enorm verheugd met de mooie donatie en garandeerde dat het bedrag goed terecht zal komen.

In totaal zijn er in Schijndel, Sint-Michielsgestel en Heeswijk Dinther ruim 300 gezinnen die gebruikmaken van de voedselhulp.

 

Voor de beide verenigingen maar ook voor de parochie geldt het motto: Ieder mens telt, hetgeen prima past bij het motto van de Lionsclub ‘We Serve’